اجبار شوهر به چادر چه حکمی دارد؟ آیا اجبار به حجاب درست است؟ از لحاظ روانشناسی بهترین برخورد در اینگونه مسائل چه میتواند باشد؟ فتوای مراجع در این خصوص چیست؟ در ادامه همراه با ما باشید تا تمامی سوالات فوق را جوابگو باشیم. حتما شما هم شنیده اید که بعضی از بانوان میگویند همسرم دوست دارد من چادر بپوشم و مُصر است که این کار را انجام دهم! در اینجا نیاز است چندین نکته را بازگو نماییم، و در این خصوص ببیشترعمیق شویم.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
اجبار کردن همسر به پوشیدن چادر
قبل از هر چیزی سخن ما با عزیزانیست که قصد ازدواج را دارند. مسئله نوع پوشش و سبک فرهنگی جزو مسائل مهم است که به صورت جدی در مورد آن باید قبل از ازدواج با خواستگار خود مطرح نموده و آن را برای فرد مقابل به صورت شفاف بیان کنید. در این خصوص به هیچ عنوان نگذارید ابهامی باقی بماند. اگر فرد محجبه مانتویی هستید ولی تمایلی به پوششچادر مشکی ندارید این مطلب را به صراحت بیان کنید. در این خصوص آقایون نیز باید رک و بدون هیچ واهمه ای درخواست خود را بیان کنند.
آیا اجبار به چادر درست است؟
متاسفانه گاها دیده شده که خانم مانتویی است و مرد با خود میگوید بعد از ازدواج از همسرم خواهم خواست که چادر بپوشد. و چون این گونه مردان داشتن زنان چادری برایشان خوشایند تر است با گفتن مکرر این موضوع و امتناع همسرشان در زندگی خود به مشکل خواهند خورد!
مگر غیر از این است که پیشگیری بهتر از درمان است! پس اگر شما به عنوان یک مرد این مورد برایتان ملاک مهمیست باید این مسئله را قبل از ازدواج و به دور از احساسات، با نفر مقابل خود مطرح کنید و آن را حل و فصل نمایید. برخی از بانوان نیز با خیال اینکه بعد از ازدواج همسر خود را راضی خواهند نمود تا چادر نپوشند متاسفانه زیاد این مسئله را مهم نمیدارند.
مسئله چادر اجباری از بعد روانشناسی بخواهیم مورد بررسی قرار دهیم، میتوان گفت فشار عصبی مضاعفی را به زوجین وارد میکند. مردی که تمایل به داشتن همسر چادری دارد و همسرش چادر نمیپوشد و اصرار بر این مدل پوشش را برای همسر خود دارد، باعث متضرر شدن همسر خود میشود. اگر بخصوص این مسئله در ابتدای آشنایی بیان نکرده اید و بعد از ازدواج مطرح میکنید، ممکن است منجر به آن شود که همسر شما به شما بگوید، من قبل از ازدواج به همان گونه بوده ام، و تو مرا اینگونه پذیرفته ای. و این اصرار شما منجر به آن شود تا حس ناخوشایندی به وی دست دهد.
پس این موضوع را جدی بگیرید و در صورتی که برایتان مهم است که همسرتان چادری باشد، و یا بلعکس، در این خصوص با نفر مقابل خود به توافق برسید تا در زندگیتان این مسئله برایتان درگیری ذهنی به همراه نداشته باشد. دقت به همین مسائل کوچک همواره باعث ایجاد آرامش ذهنی میشود. به خاطر داشته باشید ازدواج میکنیم تا در کنار فردی دیگر به تکامل و آرامش برسیم. پس در انتخاب خود دقت لازم را داشته باشید تا زندگیتان در بستر آرامش بخشی تشکیل گردد.
حال مسئله ای ک مطرح میشود این است که در صورتی که ازدواج کرده باشیم چگونه باید این موضوع را مدیریت کنیم؟
اجبار همسر به پوشیدن چادر بعد از ازدواج
همانطور که مشخص است، زندگی زناشویی بر پایه تفاهم باید بنا داده شود. بعد از ازدواج نمیتوان به خواسته ها و تمایلات یکدیگر اهمیت نداد! در زندگی زناشویی هر دو نفر باید مسائل و مشکلات و تمایلات خود را مطرح و در مورد آن صحبت کنند و به یک نتیجه واحد برسند و در جهت رسیدن به تعالی و آرامش یکدیگر قدم بردارند. گوش دادن صحیح و منطقی صحبت کردن به دور از لجبازی و با چاشنی گذشت، همواره پیشنهاد اکثر مشاورین است.
همسرم را چگونه به حجاب تشویق کنم؟
مردان با توجه به این نکته که هر انسانی دارای عقل، شعور و منطق است، باید بدانند در این خصوص زور و اجبار نتیجه ناخوشایندی را ممکن است به همراه داشته باشد. لذا چگونه همسر خود را می خواهید به حجاب و پوشش برتر تشویق کنید امریست مهم که با دقت و با رفتار صحیح باید آن را انجام دهید تا نتیجه معکوس ندهد. در ادامه برخی از نکات و مواردی که می تواند در امر تشویق همسر به حجاب موثر باشد را بیان میکنیم.
-
تشویق از طریق کتب حجاب
اگر همسر شما فردی معتقد است، در این خصوص با استفاده از کتابهای گوناگون که در خصوص حجاب نوشته شده است میتوانید مشوق وی باشید. دقت کنید در این راستا با همسر خود با ملایمت و محبت رفتار کنید. محبت شما بهترین تشویق کننده میتواند برای همسرتان باشد.
-
پای بند بودن به مسائل دینی
برای اینکه بتوانید همسر خود را به چادر و پوشش برتر تشویق کنید، ابتدا خود باید پایبند به دستورات الهی باشید. همانطور که در سوره نور در قرآن آمده است ابتدا برای امر پوشش و حیا خطاب به مردان گفته است:
قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَزْكَىٰ لَهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ
(ای رسول ما) مردان مؤمن را بگو تا چشمها (از نگاه ناروا) بپوشند و فروج و اندامشان را (از کار زشت با زنان) محفوظ دارند که این بر پاکیزگی (جسم و جان) آنان اصلح است، و البته خدا به هر چه کنید کاملا آگاه است. (سوره نور ایه 30)
آنچه مهم و قابل تامل است، این است که ابتدا قرآن خطاب به مردان، آنها را به حفظ نگاهشان امر کرده است و سپس به زنان دستور پوشیدگی داده است. آقایان به این نکته توجه لازم را داشته باشید که اگر خود نگاهتان را از نامحرم حفظ نگردانید و شئونات دینی را رعایت نکنید، این که از همسر خود بخواهید تا پوشش حجاب داشته باشد امری باور ناپذیر برای همسرتان به نظر میآید و قطعا با خود فکرهای ناخوشایندی در موردتان خواهد نمود! که البته این حس نشات گرفته از رفتار مرد است! در واقع مؤثرترین قدم این است که با عمل کردن خود به احکام دین مشوق دیگران به راه خدا باشید.
-
هدیه دادن
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: به یکدیگر هدیه دهید، تا محبوب یکدیگر شوید. به یکدیگر هدیه بدهید؛ زیرا کینهها را مىزداید. (الکافی : ۵ / ۱۴۴ / ۱۴)
سعی کنید به مناسبتهای مختلف و یا حتی بدون مناسب صرفا جهت ابراز علاقه به همسر خود کادو دهید. ای کار باعث میشود همسر شما علاقه اش به شما بیشتر شده و با اراده بیشتری بتواند به درخواست شما گوش دهد.
-
رفتار متعصبانه تعطیل
غیرت اگر بیش از حد شود باعث ایجاد کدورت و حس لجبازی همسرتان خواهد شد. میزان غیرت اگر در حد تعادل نباشد باعث آزار و اذیت زن میشود و باعث میشود زن از روی ترس خود به حفظ حجاب و پوشش چادر بپردازد!
-
رفت و امد با افراد متعهد به پوشش
اگر در بین دوستان و خانواده خود افرادی هستند که پوشش مناسب و یا چادر دارند سعی نمایید با آنها بیشتر مراوده و رفت آمد داشته باشید، در واقع دوستان و خانواده بهترین و موثرترین افراد در جهت حجاب و پوشیدن چادر هستند. پس در انتخاب دوستان و افرادی که با آنها رفت و آمد دارید دقت لازم را نمایید.
-
حفظ آراستگی
آراستگی زن مرد در محیط خانواده و ارتباط نزدیک زناشویی، بر روی روحیه و ایجاد انگیزه زوجین بسیار موثر است. اگر زنی مورد تمجید و تعریف همسر خود قرار بگیرد دیگر چه نیاز به آن خواهد داشت که خود را در بیرون از خانه آراسته کند! گاهی مردان ابتدا باید به نحوه رفتار خود توجه نمایند، و ببینند به همسر خود توجه کافی را دارند!
-
بر پایه استدلال و منطق صحبت کنید
در خصوص حجاب و پوشش چادرقبل از آنکه با همسر خود صحبت کنید مطالعه لازم و کافی در این خصوص خود داشته باشید. در صورتیکه با منطق و استدلال وآرامش کافی صحبت کنید قطعا همسر شما بهتر این موضوع را درک و بررسی میکند.
-
رفتن به سفرهای زیارتی
قرار گرفتن در محیط های معنوی و زیارتی، و حس و حال این گونه فضاها یکی از بهترین تشویق های همسر به حجاب و چادر است.
-
صبور باشید
به هیچ عنوان برای پذیرش همسرتان به حجاب و پوشش چادر عجله نداشته باشید. کسیکه اعتقاد و نوع پوشش متفاوت بوده قطعا ترک این عادت برایش سخت و زمان بر است.
-
گفتگو در زمان مناسب
توجه کنید اگر همسرتان در مهمانی یا بیرون از خانه و در پیش دیگران است، در مورد پوشش به وی اوقات تلخی نکنید و متذکر نشوید! این کار رادر فرصت مناسب و یک گفتگو دونفره و حفظ خونسردی انجام دهید.
فرازهایی از بیانات رهبری درباره حجاب
ما هیچ وقت نگفتیم که «حتماً چادر باشد، و غیرچادر نباشد.» گفتیم که «چادر بهتر از حجابهاى دیگر است.» ولى زنان ما مى خواهند حجاب خودشان را حفظ کنند. چادر را هم دوست دارند. چادر، لباس ملى ماست. چادر، پیش از آنکه یک حجاب اسلامى باشد، یک حجاب ایرانى است.
مردان به این نکته توجه داشته باشند که کسی که چادر ندارد و مانتوییست به معنای فردی بی حجاب تلقی نمیشود! اما چادر حجاب برتر در جامعه ما شناخته شده است.
فتوای مراجع درباره اجبار همسر به حجاب
فتوای آیت الله سیستاتی درباره اجبار مرد به حجاب همسرش:
مقصود از اینکه شوهر و پدر حق اجبار بر حجاب را ندارند اینست که ـ بنابر احتیاط لازم ـ آنان نمی توانند بدون اجازه حاکم شرع از إعمال قوه ـ مانند گوش مالیدن و کتک و حبس ـ در امر به حجاب استفاده نمایند ؛ اما استفاده از روشهای مسالمت آمیز ـ حتی تند خویی اگر ملایمت موثر نباشد ـ جایز بلکه با مراعات شرایط یاد شده در رساله عملیه واجب است . و نیز حضور در مجالس عروسی مختلط و یا مشتمل بر گناه های دیگر در صورتی جایز است که به هیچ وجه تایید عملی حرام محسوب نشود ؛ و شخص با حضورش به گناهی ـ مانند نظر حرام و گوش دادن به آواز ـ مبتلا نگردد ؛ و در اینصورت باید ـ طبق شرایط یاد شده در رساله عملیه ـ حاضرین را امر به معروف و نهی از منکر کند ؛ بلکه اگر احتمال تاثیر را هم نمی دهد باید ـ بنابر احتیاط لازم ـ با ترش رویی در مقابل گناه کاران ناراحتی و تنفر خود را از کار آنان اظهار نماید .
نتیجه گیری
آنچه مسلم است، حجاب لزوما به معنای پوشش چادر نیست. آن کس که چادر نکند ولی پوشش کاملی داشته باشد، فرد بی حجابی تلقی نمیشود. کسانیکه درک درستی از حجاب و مفاهیم آن داشته اند بدون اجبار همسر خود، چادر را با عشق پوشیده اند، پس سعی کنید، در این خصوص همسرتان را آگاه کنید. شاید عدم تمایل همسر شما به پوشش چادر درک ناصحیح از این مفاهیم باشد. شما میتوانید با خرید چادر مشکی و راحت همچون چادر عربی، یا چادرهای شکیل و آزاد و راحت مثل چادر حلما همسر خود را به این امر تشویق نمایید. در این خصوص جهت مشاوره با کارشناسان ما در خانه حجاب صدف برای خرید بهترین چادر مشکی مناسب همسر خود کافیست از طریق شبکههای اجتماعی زیر با ما در ارتباط باشید.
جهت خرید چادر مشکی بر روی دکمه زیر کلیک کنید
جهت ارتباط با کارشناسان خانه حجاب صدف بر روی دکمه های زیر کلید کنید